NAZIV OBUKE

Lean Six Sigma

LSS, metodologija za podizanje efikasnoti i efektivnosti procesa

SIX SIGMA je paket alata za unapređenje procesa, izvorno primenjivan u kompaniji Motorola. Proces se unapređuje identifikovanjem uzroka problema i smanjivanjem defekata I kašnjenja u proizvodnim i poslovnim procesima. Opravdani su samo projekti kojima se ne zna uzrok, koji nose bitnu promenu percepcije kupca ili potencijalno donose značajne finansijske uštede. Posednjih 10-tak godina je ponovni trend uspona, vezuje se sa Lean metodologijom (Lean manufacturing, TPS), pod nazivom Lean Six Sigma, a u tom paketu predstavlja ključni set alata unutar struktura koje se uspostavljaju pod nazivima tipa „Continiuos improvement management“, „Bussiness exellance management“, sa glavnom svrhom postizanja što većih finansijskih benefita itd.

Postoje dva modela, model koji je ređe u primeni je DFSS (DMADV), je namenjen unapređenju dizajna proizvoda/procesa, dok je češći slučaj angažovanja ove metodologije namenjen obaranju nivoa defekata/kašnjenja u procesima poznatiji pod oznakom DMAIC.

Lean Six Sigma može da se izvodi u dve verzije:

1.LSS, metodologija za uvođenje postizanje ušteda kroz usklađivanje ritma, skraćivanje procesa i obaranje nivoa defekata

2.LSS, metodologija za podizanje efikasnoti i efektivnosti procesa

Definišite svoje potrebe za obukom i kontaktirajte nas!


Vreme trajanja obuke: 3/5 dana

Kotizacija za obuke

Cene kotizacija za obuke u organizaciji BSC-a saznaj više ...