Aktuelnosti

Izveštaj sa prvog “Donatoskog fruštuka“ u organizaciji BSC centra

2019-10-18

Prva donatorska konferencija u okviru projekta „Jaka žena – snažno selo“ održana je 15. oktobra 2019. godine u holu zgrade Vlade APV. Kratkim filmom, ali i izložbenom prezentacijom proizvoda, usluga i drugih delatnosti, predstavljeno je svih 15 udruženja koja učestvuju u projektu, kao i gorući problemi koji otežavaju njihov rad.

Rečima dobrodošlice sve prisutne je pozdravila direktorka BSC centra, gospođa Marija Vujaković, i ohrabrila ih da se uključe u projekat i pruže podršku JAKIM ŽENAMA iz seoskih sredina. Svojim prisustvom na konferenciji, posebnu čast je ukazala i gospođa Tatjana Matić, državna sekretarka iz Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije. Ona je istakla da je ovo Ministarstvo prepoznalo kvalitet projekta, kao i potencijal za razvoj ženskog preduzetništva u seoskim sredinama, te da će u narednom periodu pružiti značajniju podršku projektu „Jaka žena – snažno selo“. Prisutnima se obratio i pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, gospdin Predrag Vuletić,  čija je otvorena podrška, kao i podrška čitave Vlade APV, obradovala sve učesnike u projektu. Veliko interesovanje za projekat pokazali su i predstavnik Privredne komore Srbije, gospodin Dejan Zrilić, kao i predstavnica Turističke organizacije Srbije, gospođa Nataša Drulović.

Tokom konferencije potvrđene su dve 2 donacije koje će biti realizovane u narednom periodu u dogovoru sa udruženjima. Posebnu zahvalnost dugujemo kompaniji „Savacoop“ kao i Udruženju žena SPES, koji su se prvi odazvali pozivu da podrže JAKE ŽENE.

S obzirom na značajan broj predstavnika državnih institucija, ali i predstavnika privatnog sektora, koji su prisustvovali konferenciji, može se zaključiti da kvalitet projekta „Jaka žena – snažno selo“  i uopšte ideju osnaživanja žena sa sela, pre svega sa finansijskog aspekta, prepoznaje šira društvena zajednica. Važno je napomenuti da je „Donatorski fruštuk“ samo prva u nizu aktivnosti promotivne kampanje ovog projekta, pa se u narednom periodu očekuju i druge aktivnosti koje će na najbolji način promovisati projekat i privući zainteresovane donatore.

Donatorski-fruštuk


Naši partneri

Saznajte više o obukama BSC-a

Pozovite nas na +381 21 2706740 ili nam pošaljite E-mail na office@bsccentar.rs Sаznajte više...