Aktuelnosti

Udruženje žena Belo blato

2019-09-06

Osim po rodama, Belo blato je poznato i po vrednim ženama koje imaju inicijativu da žive u lepšem okruženju i rade sve kako bi to ostvarile.

Poslednja akcija koju su organizovale za cilj je imala da se okreči ceo drvored, jedan od obeležja ovog mesta. Protekle zime brinule su o starim i nemoćnim stanovnicima Belog Blata, kojima su i po najvećem snegu nosile topli obrok. Predsednica Kluba žena „Belo Blato“ Anuška Šimun ispričala nam je i o manifestaciji, koju organizuju svake godine prvog vikenda oktobra, „Slatki dan“. Ovo mesto poznato je po šam rolnama i štrudlama, a Marija Hranjik, jedna od članica, bavi se specifičnim vezom na crnoj podlozi.

 Uključivanje mladih sa starijim članicama, trebalo bi da bude uzajmna akcija razmene iskustva i znanja. Živeći u multinacionalnoj, multikulturalnoj i multikonfesionalnoj sredini, koja je 2016. obeležila 150 godina postojanja, izazov je za sve generacije. Za vek i po na ovako ograničenom prostoru, naučili su da se sporazumevaju i razumeju, da razmenjuju kulturna dobra, pa svi paprikaši i sve štrudle sliče jedni drugima.
            - Ovo je dodatna vrednost ovog projekta, jer gde god u životu otišle nosiće toleranciju i bogatstvo poneto iz detinjstva. To ovom mestu obezbeđuje budućnost – nadovezala se direktorica BSC informativnog centra, gospođa Marija Vujaković.

Nedovoljno cenjene i prepoznate u sredinama u kojima žive, ove žene zaslužuju da budu ekonomski vidljive jer koliko je jaka žena, toliko je snažno i selo.


Naši partneri

Saznajte više o obukama BSC-a

Pozovite nas na +381 21 2706740 ili nam pošaljite E-mail na office@bsccentar.rs Sаznajte više...