21 Nov 2017

"DAN OTVORENIH VRATA"

DAN OTVORENIH VRATA U BSC CENTRU

Informativni centar za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju (BSC centar) iz Novog Sada otvorio je svoja vrata budućim studentima u ponedeljak, 27. novembra, kako bi im pomogao da pronađu svoj put do uspeha. Različiti stručnjaci iz privrede i društva, na čelu sa profesorom Nikolom Čankom, poznatijim kao doktor Nik, predstavili su svoje poslovne priče i ohrabrili srednjoškolce da sami biraju i kreiraju svoju budućnost.

Direktorica BSC centra Marija Vujaković najpre je pozdravila sve prisutne, a potom predstavila sve učesnike panel diskusije. Njena poruka budućim liderima bila je da uvek teže ka podizanju ličnih standarda, koji će sigurno uticati i na porast društvenih.

Uvodna reč, kao i moderacija diskusije pripala je doktoru Niku, humanisti, lekaru, sportisti, motivatoru. Navodeći realne primere iz svakodnevnog života, pokazao je da ni u jednoj oblasti života ne sme da postoji apatija, kao i da je sve moguće ukoliko postoji kombinacija želje i volje.

O karakteristikama preduzetnika i određivanju prioriteta govorila je vlasnica agencije NS promo team Svetlana Gašević.  Za uspeh na preduzetničkom putu neophodna je doslednost, ali i istrajnost. Srednjoškolci su iz ovog predavanja naučili  kako da u cilju što efikasnije upotrebe vremena odvoje bitno od hitnog.

Milena Vilotijević iz agencije NS promo team, savetovala je učenike kako da internet pretvore u svog saveznika, umesto da im svakodnevno bude ubica vremena. S obzirom na to da se bavi internet marketingom, naglasila je značaj sadržaja na internetu, kao i stalnu potrebu za čitanjem. U prvi plan stavila je i sve veću udaljenost među ljudima zbog konstantnog prisustva na društvenim mrežama.

Od sociologa i menadžera, do stend ap komičara Srđan Dinčić otkrio je budućim studentima šta ga je uvek sprečavalo da upiše dramaturgiju i kako da ne ponove neke njegove greške. Neizostavni deo njegove priče bile su i anegdote sa snimanja kviza “Stolica”.

 Bivši profesor Elektrotehničkog fakulteta i direktor kompanije Neuron Stevan Odri  približio je  koncept veštačke inteligencije. Od dečaka koji samostalno sastavlja svoj bicikl do inženjera, preduzetnik i inovator Odri sledio je svoje snove, a to je poručio i mladim ljudima na prekretnici.

Dugogodišnja novinarka Radio-televizije Vojvodina Mirela Mitrić bavi se novinarstvom ceo život, a nedavno je stigla sa usavršavanja na italijanskoj televizija RAI. Budućim srednjoškolcima je prenela utiske iz Italije i otkrila kako je njen sjajan operski glas ipak svoje mesto pronašao u novinarstvu, a ne u operi.

Da bi uvek trebalo imati neku aktivnost za opuštanje od nagomilanih dnevnih obaveza, budućim liderima poručio je supervizor održavanja u kompaniji Bambi Željko Sremčev. Ovaj diplomirani inženjer elektrotehnike svoj mir pronalazi u muzici, svirajući gitaru.

U novembru se širom  sveta  na mnogobrojnim manifestacijama obeležavaju dani kvaliteta, tako da je BSC iskoristio priliku da ovim događajem utiče na širenje svesti o značaju primene standarda i kvaliteta kod mladih budućih stručnjaka. Učenici ekonomske škole “Svetozar Miletić”, gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj” , elektrotehničke škole “Mihajlo Pupin” i tehničke škole “Mileva Marić-Ajnštajn” imali su priliku da čuju različite priče i sa ovog događaja ponesu kvalitetne poruke koje će im sigurno biti od koristi u daljem usavršavanju. 

Galeriju slika pogledajte ovde